Aan de lezers,

Toen ik in oktober 2020 begon met de Nieuwe Koerier kon ik niet bevroeden, dat dat voor inmiddels bijna anderhalf jaar zou zijn.

De reguliere media waren vanaf maart 2020 naadloos overgeschakeld op een systeem van politiek-correcte zelfcensuur aangevuld met manipulatief nepnieuws.

En er was destijds slechts een beperkt aantal websites, dat van die lijn durfde afwijken en nog onafhankelijk en kritisch nieuws bracht.

De Nieuwe Koerier heeft de laatste anderhalf jaar gepoogd om het meest belangrijke en informatieve nieuws van deze websites te bundelen en zo beter toegankelijk te maken.

Ik heb dat steeds met veel enthousiasme en inzet gedaan.

Inmiddels is het aantal alternatieve media en de kwaliteit daarvan flink toegenomen.

Deze media hebben inmiddels een vaste plaats in het medialandschap verworven en enkele daarvan zullen binnen enkele jaren ongetwijfeld tot de toonaangevende media gaan behoren.

Denk bijv. aan een site als BLCKBX met inmiddels veel kwaliteitsartikelen en video’s en zelfs sinds kort driemaal per week een eigen actualiteitenjournaal.

Reden voor mij om me te herbezinnen op de toekomst van De Nieuwe Koerier.

Ook al omdat ik andere geplande projecten inmiddels al anderhalf jaar heb moeten uitstellen, heb ik daarom na veel wikken en wegen besloten om te stoppen met dNK.

Vanaf vandaag wordt dNK dus niet meer bijgehouden en op 1 april a.s. houdt de site op te bestaan.

Dat geeft lezers de tijd om (links naar) voor hen interessante belangrijke artikelen en video’s voor evt. later gebruik zelf op te slaan.

Ik denk daarbij met name de overzichts en achtergrond artikelen en video’s uit de tabs “DOSSIERS” en “WAARHEIDSZOEKERS”.

En nog specifieker de tabs “Wat je zelf kunt doen!” en “Covid zelfzorg!” onder DOSSIERS.

Een lijst van de meest door mij gebruikte bronnen vind je onder https://cutt.ly/qSv3UqK.

Kortom, dNK was voor mij een goed en belangrijk project, maar zoals de aanhef al zegt: aan alles komt een eind.

Ik wens alle lezers het allerbeste,

Hans van Meerendonk